Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

El CCMC presenta el Grup Interdisciplinari de Professionals vinculats amb la Salut (GIPS)

17/06/2022
Categoria:
  • El grup, impulsat pel Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, neix com a espai de col·laboració amb professionals de diferents disciplines que, tot i no ser estrictament sanitàries, cada cop tenen més presència en l’àmbit de la salut.
  • La doctora en física Clara Prats presideix la comissió gestora del GIPS, que promourà el treball conjunt entre professionals sanitaris i altres perfils per la millora de la salut de les persones.

En l’àmbit sanitari, els equips són cada cop més interdisciplinaris i, a més dels tradicionals perfils professionals (medicina, infermeria, farmàcia, etc.), se n’hi incorporen d’altres, com ara enginyers biomèdics, bioinformàtics, biofísics, titulats en biomedicina o en ciències ambientals, etc. Professionals que sovint treballen als centres sanitaris o centres de recerca de Catalunya, col·laborant en l’assistència i la investigació i desenvolupant procediments, productes o solucions en diferents àmbits relacionats amb la salut.

En aquest context, i seguint els principis propis dels col·legis de metges i del CCMC, com són vetllar per la bona pràctica de la medicina i pel dret de les persones a la protecció de la salut, el Consell ha considerat oportuna la creació del GIPS, per tal d’afavorir i promoure el treball conjunt amb tots els professionals implicats en la millora de la salut de les persones.

El GIPS començarà treballant en les següents àrees estratègiques:

  • BONA PRAXI, grup de treball coordinat per l'enginyer industrial Marc Pérez Pey
  • FORMACIÓ, grup de treball coordinat per la pediatre Iolanda Jordan
  • INTERCANVI D'EXPERIÈNCIES I CONEIXEMENT, coordinat per l'enginyera biomèdica Georgina Vidal
  • EMPRENEDORIA, coordinat per l'enginyera de disseny industrial Maria Visa
  • RELACIONS INSTITUCIONALS, coordinat per la biofísica Núria Gavara.

El grup està obert a la participació de tots aquells professionals, les tasques i funcions dels quals estiguin relacionades de forma directa o indirecta amb la salut de les persones i que vulguin formar-ne part. Les inscripcions es poden fer a través del formulari habilitat a l'espai web del GIPS.

crossmenu