Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

El CCMC dona suport als futurs metges MIR en la seva demanda d’un sistema d’elecció “en temps real” de les places de formació especialitzada

20/05/2021
Categoria:
El Consell ha demanat per escrit al director general d’Ordenació Professional que es modifiqui el procés de tria

El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) ha recollit i ha fet seva la preocupació expressada pels metges MIR i metges joves envers el sistema d’elecció de places MIR que ha anunciat enguany la Direcció General d’Ordenació Professional del Ministeri de Sanitat per a l’accés a la formació sanitària especialitzada. A banda d’expressar el seu suport als metges que han de començar la seva formació com a especialistes, el CCMC s’ha adreçat al director general d’Ordenació Professional, Vicenç Martínez Ibáñez, a través d’un escrit en què li sol·licita que es modifiqui el sistema d’elecció plantejat, el qual no permet als candidats l’elecció de places en temps real.

D’altra banda, el CCMC també ha adreçat un escrit a la consellera de Salut, Alba Vergés, en què li trasllada les raons del malestar dels metges joves i li demana que, en la mesura del possible, insti també el Ministeri de Sanitat a replantejar el sistema previst.

El CCMC considera que el sistema d’elecció plantejat a dia d’avui (el qual consisteix a presentar una llista de preferències classificades per centre i per especialitat que pot arribar a contenir més de 6.000 ítems), així com l’adjudicació telemàtica posterior de places en un sol dia i sense opcions a modificar l’elecció en directe, no és ni just ni idoni per als futurs MIR.

Tot i entendre la dificultat del moment a causa de la pandèmia de COVID-19, el CCMC dona suport a la demanda dels futurs MIR de poder escollir les seves places en directe, és a dir, en temps real. El CCMC demana, si fos necessari, que es consideri celebrar una modalitat d’acte presencial que preservi la seguretat dels assistents.

crossmenu