Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

El Banc de Sang i Teixits de Catalunya disposa d’unitats de crioprecipitats per a casos urgents davant del desproveïment de l’anticoagulant RIASTAP

24/04/2019
Categoria:

El Servei d’Ordenació i Qualitat Farmacèutiques informa que el Banc de Sang i Teixits disposa d’unitats de crioprecipitats per fer front a casos d’urgència si no es poden obtenir els anticoagulants RIASTAP, FIBCLOT o algun medicament estranger similar. El Banc de Sang ha incrementat la producció d’aquests productes, que obtenen anticoagulants de la sang, després de l’alerta donada el 17 d’abril per l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Farmacèutics (AEMPS).

L’AEMPS, davant dels desproveïment que va informar la comercialitzadora de RIASTAP, va autoritzar una comercialització excepcional de 100 unitats de FIBCLOT del Regne Unit. Així mateix, va demanar als centres de transfusió la producció de manera ràpida de crioprecipitats. En paral·lel, va recomanar desprogramar determinats tipus de cirurgia i restringir la utilització de fibrinogen humà.

crossmenu