Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

El 2050, la resistència als medicaments podrien causar 10 milions de morts anuals i provocar una crisi econòmica, segons Nacions Unides

30/04/2019
Categoria:

El 2050, les malalties resistents als medicaments podrien causar 10 milions de morts a l’any i perjudicar l’economia com la crisi financera del 2008. A més, hi ha el risc que l’any 2030 la resistència als antibiòtics enfonsi 24 milions de persones en la pobresa extrema. Així ho adverteix un informe del Grup Coordinador Interinstitucional Especial de Nacions Unides sobre Resistència als Antimicrobians.

Actualment, unes 700.000 persones moren cada any per malalties resistents als medicaments, entre les quals hi ha 230.000 casos de tuberculosi multiresistent, segons dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Cada cop són intractables més malalties comuns, com les infeccions de les vies respiratòries, les de transmissió sexual i les de les vies urinàries.

L’informe de Nacions Unides exigeix sistemes reglamentaris més sòlids, donar suport a programes de sensibilització per a l’ús responsable i prudent dels antibiòtics en salut humana, animal i vegetal i inversions en recerca i desenvolupament de noves tecnologies per combatre la resistència. En aquest sentit, reclama eliminar amb urgència l’ús d’antimicrobians que afavoreixen el creixement en el sector agrícola.

Més informació, a médicosypacientes.com.

crossmenu