Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

Donació de 2,8 milions a una investigació coliderada per la Fundació Pasqual Maragall per diagnosticar l’Alzheimer amb una anàlisi de sang

05/03/2020
Categoria:

L’Alzheimer’s Drug Discovery Foundation, una entitat filantròpica americana, ha fet una donació de 2,8 milions d’euros a un projecte d’investigació per diagnosticar les fases inicials de la malaltia mitjançant un anàlisi de sang, segons publica l’edició d’avui de Diari de Girona. El centre de recerca de la Fundació Pasqual Maragall colidera la recerca amb altres investigadors de les universitats sueques de Göteborg i Lund.

Ara com ara, el diagnòstic de l’Alzheimer requereix l’extracció de líquid cefaloraquidi mitjançant una punció lumbar o una tomografia. José Luis Molinuevo, colider del projecte, ha explicat a Diari de Girona que “el desenvolupament d’un test de diagnòstic no invasiu ens permetrà, d’una banda, identificar persones en risc de desenvolupar símptomes de la malaltia i, de l’altra, facilitar el disseny de fàrmacs”.

La finalitat de l’estudi és perfeccionar un test sanguini i un algoritme per determinar les concentracions patològiques de la proteïna beta amiloide en el plasma sanguini. Els investigadors calculen que el projecte es desenvoluparà en tres anys.

Grup WhatsApp

crossmenu