Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

Conveni amb el Consell de l’Audiovisual del Catalunya del COMLL i la resta de col·legis catalans per protegir la salut dels ciutadans

16/05/2019
Categoria:

El Col·legi de Metges de Lleida (COMLL), la resta de col·legis catalans i el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) van signar ahir un conveni amb el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) per vetllar per la salut de la ciutadania i, en particular, per combatre les fake newsrelacionades amb la salut.

La signatura va tenir lloc a la seu del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, i va comptar amb la presència dels presidents de les institucions representades, entre les quals hi havia el president del COMLL, Ramon Mur, iRoger Loppacher, presidents del CAC.

La finalitat és establir un marc de col·laboració entre el CAC i els quatre col·legis de metges i el CCMC per vetllar per un tractament informatiu i publicitari correcte dels productes sanitaris i dels serveis que ofereixin els professionals de la salut, i per combatre la desinformació on lined’aspectes relacionats amb la salut.

Els signants promouran estudis sobre els efectes de la publicitat de jocs d’atzar i d’apostes en línia. A més, elaboraran materials educatius per prevenir les addiccions als jocs i les apostes i als videojocs i els trastorns alimentaris, com l’anorèxia i la bulímia nervioses. Així, elaboraran materials educatius i de prevenció adreçats als infants i adolescents, a les famílies i als professionals de l’educació. Es fomentarà també l’intercanvi de recursos i d’informació i es promouran accions conjuntes, com ara sessions informatives i campanyes.

 

Lleida, 16 de maig de 2019

Ramon Mur

S’adjunta fotografia: Dr. Ramon Mur, president del Col·legi de Metges de Lleida, i Roger Loppacher, president del CAC

crossmenu