Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

COMUNICAT SOBRE LA PROMOCIÓ DE TERÀPIES SENSE EVIDÈNCIA CIENTÍFICA I ADVERTIMENT A LA POBLACIÓ

25/09/2019
Categoria:

Davant l’organització a Balaguer de l’anomenat congrés Salut censurada. Per la lliure elecció de teràpies, la Junta de Govern del Col·legi Oficial de Metges de Lleida (COMLL) reitera públicament la seva condemna a les iniciatives que promouen la utilització de teràpies sense evidència científica en el tractament de les malalties. Aquestes actuacions exclouen els tractaments convencionals i suposen una pèrdua d’oportunitats que perjudiquen l’evolució de les persones malaltes.

Per aquests motius, la Junta de Govern del COMLL manifesta el seu rebuig a aquestes activitats dites divulgatives i, en defensa de la salut de la ciutadania, ho ha posat en coneixement del Departament de Salut als efectes oportuns. Al mateix temps, recomana a la població que desconfiï i s’allunyi d’aquestes teràpies, que ofereixen curacions gairebé miraculoses com a alternativa a la pràctica mèdica basada en l’evidència científica i regida pel Codi de Deontologia de la professió.

És evident que encara hi ha malalties de difícil curació o incurables. L’única solució real i eficaç per eradicar-les és la investigació biomèdica. Per això, el Col·legi de Metges de Lleida rebutja l’organització d’aquest congrés així com altres activitats similars.

El Col·legi recorda que el dret a la llibertat d’expressió dels metges està condicionat pel Codi de Deontologia Mèdica i per les normes de la bona praxi.

 

Lleida, 25 de setembre de 2019

 


 

Ante la organización en Balaguer del denominado congreso Salud censurada. Por la libre elección de terapias, la Junta de Gobierno del Colegio Oficial de Médicos de Lleida (COMLL) reitera publicamente su condena a las iniciativas que promueven la utilización de terapias sin evidencia científica en el tratamiento de las enfermedades. Estas actuaciones excluyen los tratamientos convencionales y suponen una pérdida de oportunidades que perjudican la evolución de las personas enfermas.

Por estos motivos, la Junta de Govern del COMLL manifesta su rechazo a estas activitades denominadas divulgativas y, en defensa de la salud de la ciudadanía, las ha puesto en conocimiento del Departamento de Salud a los efectos oportunos. Al mismo tiempo, recomienda a la población que desconfíe y se aleje de estas terapias, que ofrecen curaciones casi milagrosas como alternativa a la práctica médica basada en la evidencia científica y regida por el Código de Deontología de la profesión.

Es evidente que todavía hay enfermedades de difícil curación o incurables. La única solución real y eficaz para erradicarlas es la investigación biomédica. Por ello, el Colegio de Médicos de Lleida rechaza la organización de este congreso así como otras actividades similares.

El Colegio recuerda que el derecho a la libertad de expresión de los médicos está condicionado por el Código de Deontología Médica y por las normas de la buena praxis.

 

Lleida, 25 de setembre de 2019

crossmenu