Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

Comunicat del CGCOM sobre la manca de protecció per als professionals sanitaris, de tests diagnòstics i d’aïllament comunitari

22/03/2020
Categoria:

COMLL Logo-transparent2

El Consell General de Col·legis de Metges d’Espanya (CGCOM) ha fet públic avui el comunicat Ni un dia més sense les mesures de protecció personal dels equips assistencials, les proves diagnòstiques i l’aïllament comunitari per evitar els contagis del COVID-19. El CGCOM afirma que el nombre de professionals contagiats arriba al 12%.

“No podem seguir assistint a un increment de casos d’infecció amb conseqüències molt greus a títol personal (...) i com a agent de difusió de la pandèmia”, diu el comunicat sobre la situació dels professionals. També reclama “ni un dia més” sense disponibilitat dels tests que faciliten els mecanismes d’aïllament i quarantena “obligats per poder eradicar els efectes devastadors de la pandèmia”.

El CGCOM reclama augmentar les mesures de l’aïllament comunitari de manera ferma i per a tot el territori estatal. “Toca aplaudir els servidors públics, però és obligat complir les restriccions i assumir la responsabilitat com a ciutadans”, segons el Consell. Així mateix, reclama una política estatal ferma de recursos humans en salut. Afegeix que s’ha d’evitar “entrar en cap lluita estèril per absorbir personal entre comunitats autònomes”.

crossmenu