Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

Comunicat de l’Observatori de Gènere i Professió del CGCOM sobre les metgesses gestants durant la pandèmia de la COVID-19

23/03/2020
Categoria:

Dona embarassada

L’Observatori de Gènere i Professió del Consell General de Col·legis Oficials de Metges d’Espanya (CGCOM) ha emès un comunicat sobre les metgesses gestants durant la pandèmia de la COVID-19. El CGCOM manifesta que considerant que en l’actual situació el personal sanitari és el que té un risc més elevat d’exposició. Per aquest motiu, “les metgesses gestants no han de ser exposades a un risc major com seria que els recent nascuts poguessin estar afectats”, segons el comunicat.

Per tant, el CGCOM insta les diferents conselleries de Salut que encara no ho hagin fet a facilitar a les metgesses embarassades una de les següents opcions:

  • El teletreball quan sigui possible
  • Si la primera opció no es factible, atorgar una baixa per risc en l’embaràs que no rebaixi els seus drets a la posterior baixa per maternitat

L’Observatori de Gènere i professió està format per 10 membres de l’Assemblea General del CGCOM. La seva funció és analitzar i avaluar l’evolució demogràfica, crear protocols a favor de les polítiques d’igualtat i difondre les iniciatives que generen els col·legis de metges.

crossmenu