Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

Col·legis de metges catalans i el Col·legi d’Infermeres de Barcelona exigeixen material de protecció i test diagnòstics per al personal sanitari

26/03/2020
Categoria:
COMLL Logo-transparent2

El Consell dels Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) i el Col·legi d’Infermeres i Infermers de Barcelona exigeixen a les autoritats sanitàries central i autonòmica la dotació immediat de material de protecció suficient i adequat i proves diagnòstiques d’infecció pel COVID-19 per als treballadors sanitaris. Les dues entitats assenyalen que “cal tenir en compte que un 15% dels afectats per la pandèmia son sanitaris, una xifra molt superior a la d’altres països europeus”.

La demanda obeeix al fet que l’actual situació posa en risc la salut del personal sanitari i la de les seves famílies i “converteix els professionals en un vector de contagi de la ciutadania”. Els representants col·legials reclamen els equips de protecció perquè la principal via de contagi és el contacte directe amb els malalts. Pel que fa a l’exigència de les proves diagnòstiques, es basa en la necessitat d’evitar la possibilitat d’estendre els contagis als seus pacients i a les seves famílies.

crossmenu