Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

Cicle de conferències de l’IRBLleida i CaixaFòrum sobre l’envelliment saludable

27/09/2019
Categoria:

Quins factors contribueixen més a la mortalitat en el nostre país? Podem controlar-los? L'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) i CaixaFòrum Lleida organitzen un cicle de conferències sobre l’envelliment saludable per donar resposta a la població. Les conferències tindran lloc els dies 1, 8, 15, i 29 d'octubre, a les 19.00 hores, al CaixaFòrum Lleida (avinguda de Blondel, 3, Lleida).

En la primera sessió, Serafí Cambray, professor associat de la Universitat de Lleida (UdL) i coordinador de la Unitat d'Innovació i Internacionalització de l'IRBLleida, exposarà com els gens determinen la salut cardiovascular. Dimarts, 8 d'octubre, Conchi Mora, professora agregada de la UdL i responsable del grup d'Immunologia i Metabolisme de l'IRBLleida, parlarà sobre la diabetis i com reeducar la immunitat.

Francesc Abella, psicòleg clínic i coordinador de la Unitat de Tabaquisme de l'Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida, impartirà el 15 d’octubre una sessió sobre el tabac i com deixar de fumar. Reinald Pamplona catedràtic de la UdL, i responsable del grup de recerca de Fisiopatologia Metabòlica de l'IRBLleida, finalitzarà el cicle el 29 d’octubre amb una intervenció sobre el límit de la vida i els mecanismes fisiològics i els components estructurals determinants del procés d'envelliment i la longevitat.

crossmenu