Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

Celebrat l’homenatge de la Universitat de Lleida al Dr. Joan Viñas amb la sorpresa de l’actuació dels Castellers de Lleida

15/11/2019
Categoria:

HomenatgeJoanVinyasUdL

El Dr. Joan Viñas va ser ahir el protagonista humil i emocionat de l’homenatge que li va retre la Universitat de Lleida (UdL). “Heu exagerat” va dir, després d’escoltar les intervencions del rector, Jaume Puy; José Juan Fernández, exdegà de la Facultat de Medicina; Marc Antoni Broggi, membre del Comitè de Bioètica de Catalunya i de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, i Anna Casanovas, degana de Medicina. L’acte va finalitzar amb la sorpresa de l’actuació dels Castellers de Lleida al vestíbul de la Facultat i Viñas s’hi va afegir per fer pinya.

El rector Puy va qualificar l’etapa de Joan Viñas al front de la UdL “de consolidació i expansió de la Universitat”. A més, va destacar la seva contribució a la posada en marxa del Parc Científic i Tecnològic de Lleida. Puy va acabar el seu parlament amb la frase “Qui estima i és estimat, és feliç” del llibre Com viure amb la malaltia. Des de l’experiència d’un metge malalt cristià, escrit pel Dr. Viñas. Fernández, Broggi i Casanovas van parlar de la bonhomia de Viñas i de la seva relació propera i humana amb els pacients.

“Estic al final de la meva vida acadèmica i biològica”, va dir el cirurgià homenejat entre rialles. Una frase que va fer riure el públic, tot i que informava de la malaltia que pateix. Al Dr. Viñas, que es declara creient catòlic, el càncer no li ha impedit la felicitat, segons va manifestar.

L’Aula Magna de la Facultat de Medicina de Lleida porta des de ahir el nom de Joan Viñas en reconeixement a la tasca desenvolupada a la Universitat. Viñas ha estat rector de la UdL (2003-2011), degà de Medicina (1995-2001), director del Departament de Cirurgia de la facultat (2013-2019) i catedràtic. En l’àmbit clínic, ha estat cap de la secció de Cirurgia, de l’àrea d’Urgències i del Departament de Qualitat de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova. A més, és autor de diversos treballs de recerca especialment sobre la Bioètica i la carcinogènesi del colon.

El Dr. Viñas és expresident de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans des del 2010. També ha presidit l’Associació Antisida Lleida. La Generalitat de Catalunya li va atorgar el 2018 la Creu de Sant Jordi.

 

crossmenu