Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

Campanya de conscienciació del Col·legi Oficial de Metges de Lleida contra les agressions als metges i als professionals sanitaris

11/03/2020
Categoria:

Cartells i xapes agressions 2020

El Col·legi Oficial de Metges de Lleida (COMLL) ha iniciat una campanya de sensibilització social sobre les conseqüències de les agressions a metges i metgesses.  L’inici de la campanya coincideix amb la celebració demà, dia 12, del Dia Europeu contra les Agressions a metges i professionals Sanitaris, que per primer cop ha declarat enguany la Confederació d’Ordres Mèdiques Europees.

En el marc d’aquesta campanya, el COMLL tramet 300 cartells informatius amb el hastag #StopAgressions per col·locar a tots els centres sanitaris de les terres de Lleida. A més, distribueix 1.300 xapes entre els metges i les metgesses amb la llegenda Sóc la teva metgessa/Sóc el teu metge. Respecta’m.

D’altra banda, el COMLL col·locarà demà una pancarta reivindicativa a la façana de la seva seu per cridar l’atenció de la ciutadania sobre les agressions físiques i verbals que pateix el personal sanitari i les seves conseqüències. La violència contra els facultatius afecta l’activitat sanitària, la salut de la persona agredida i trenca la relació de confiança entre els metges i els pacients.

Les agressions a metges es consideren delictes, enlloc de faltes com abans, ja que un canvi legislatiu en la qualificació atorga als facultatius la categoria d’autoritat sanitària. Les penes que castiguen els agressors oscil·len entre els 3 i els 6 anys de presó, multes i indemnitzacions per la via de responsabilitat civil.

El secretari de la Junta de Govern del COMLL, Dr. Daniel Lacasta, destaca una de les recomanacions de l’Observatori de les Agressions de l’Organització Mèdica Col·legial i afirma que “s’han de denunciar totes les agressions, fins i tot les verbals perquè sovint posteriorment són físiques. Cal mantenir una tolerància zero contra aquests atacs”. El COMLL aconsella els col·legiats que en cas d’agressió ho comuniquin al Col·legi per donar-los suport i assessorament.

L’Observatori de les Agressions demana reforçar les mesures preventives com, per exemple, la seguretat als centres sanitaris, desenvolupar programes formatius específics per afrontar les situacions violentes i desenvolupar campanyes de sensibilització de la ciutadania. També reclama l’elaboració d’un Pla Nacional contra les Agressions amb la participació de tots els agents implicats (autoritats, col·legis i entitats mèdiques i forces de seguretat, entre d’altres) per fer un abordatge integral d’aquest problema.

 

 

 

 

crossmenu