Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

Alerta sobre la notificació de casos greus d’hipercalcèmia per sobredosificació de vitamina D en lactants, nens i adults

20/03/2019
Categoria:

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMP) alerta sobre la notificació de casos greus d’hipercalcèmia en lactants, nens i adults per sobredosificació de preparats de vitamina D. El preparat que s’utilitza en Pediatria és el colecalciferol i en adults, el calcifediol.

Els errors més freqüents detectats són l’administració a recents nascuts i lactants de dosis diàries que s’han de pautar un cop al mes. També s’han notificat casos d’utilització dels preparats per a adults en Pediatria. Els pacients adults amb hipercàlcemia greu s’associen a administracions de dosis molt superiors a les que es recomana a la fitxa del producte.

L’AEMP recorda als metges prescriptors que han de seleccionar el medicament adequat per a cada situació, assegurar-se d’anotar en la recepta la dosi i la freqüència d’administració i confirmar-ho en les visites successives. Així mateix, recomana explicar amb claredat als pares i tutors dels recent nascuts i lactants i als adults la pauta d’administració del producte i comprovar que ho han entès.

L’agència demana als farmacèutics que, abans de dispensar el producte, comprovin si la presentació i la freqüència de l’administració són adequades per a la situació, i que revisin amb els pares i els pacients adults el coneixement que tenen de la pauta posològica prescrita.

crossmenu