Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

Alerta sobre els problemes de subministrament de KONAKION, que conté el principi actiu fitomenadiona

25/02/2019
Categoria:

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AMPS) ha llançat una alerta pels problemes de subministrament del medicament KONAKION, que conté com a principi actiu la fitomediona (vitamina K1). L’OMS considera essencial aquest principi actiu perquè és l’únic antídot específic disponible per a la sobredosificació amb anticoagulants de vitamina K i amb indicacions que inclouen des de neonats fins a adults.

El desproveïment afecta els medicaments KONAKION 2 mg/0,2 ml. pediàtric amb solució oral i injectable i KONAKION 10 mg/ml amb solució oral i injectable. El titular de l’autorització d’aquests medicaments és el laboratori alemany Cheplapham Arzneimittel GmbH i el seu representant a Espanya és Laboratorios Rubió, SA. El laboratori espanyol va informar a l’AMPS de la interrupció del subministrament per part del titular.

Després de les gestions efectuades per l’AMPS, a partir de la propera setmana estaran disponibles unitats per a adults a través del Servei de Medicació Estrangera. D’altra banda, l’agència ha connectat amb totes les distribuïdores per conèixer les unitats de KONAKION disponibles amb la finalitat de distribuir-les entre els hospitals que les necessitin.

crossmenu