Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

Alerta del Consell dels Col·legis de Metges de Catalunya sobre l’increment dels jocs d’aposta en línia entre menors

31/01/2019
Categoria:

El Consell del Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) alerta de l’increment dels jocs d’aposta en línia i demana una llei que protegeixi els menors d’edat. El CCMC ha fet públic avui un document sobre l’impacte que té aquest creixement en la salut de les persones i, sobretot, entre els adolescents i els joves. Així assenyala que un 37% dels jugadors patològics s’han iniciat en aquesta conducta abans dels 18 anys, o sigui en la primera generació que ha viscut l’augment de les oportunitats de jocs on line.

Els estudis indiquen que els adolescents, d’entre 14 i 17 anys, creuen que les apostes esportives són una activitat implícita de l’esport, és a dir, una experiència social. Induïts per la publicitat i el màrqueting, aquests nois i noies cauen en el parany i són vulnerables a una addició patològica, un transtorn multicausal en el qual intervenen factors de risc ambiental, psicològics i neurobiològics.

El CCMC recomana una regulació urgent de la publicitat i del màrqueting del joc, com la que està vigent per a l’alcohol i el tabac; campanyes d’educació sobre el risc del joc, i programes preventius per protegir-ne els usuaris i consumidors. El Consell demana que la prevenció comenci a les escoles i que la professió mèdica n’estigui especialment alerta.

crossmenu