Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

Alerta del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya sobre teràpies pseudocièntífiques per tractar l’autisme

24/01/2019
Categoria:

Alerta del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya sobre teràpies pseudocièntífiques per tractar l’autisme

El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya ha alertat sobre el tractament de l’espectre autista (TEA) mitjançant teràpies pseudocièntifiques (clorit de sodi) que, a més, representen un risc per a la salut. El Consell ha publicat un informe en el que assegura que “en el moment actual l’autisme no té cura”, encara que es millorin els símptomes mitjançant la identificació precoç, el tractament psicopedagògic i l’edat de les persones afectades.

L’informe afirma que els estudis epidemiològics demostren l’increment dels TEA, que afecten al voltant d’un 1% de la població, la qual cosa obliga la societat i els metges a prendre’n consciència i augmentar la seva sensibilitat sobre l’autisme. A la vegada, reafirma que l’abordatge dels TEA s’ha de fer amb la indicació de tractaments basats en l’evidència científica. En aquest sentit, recorda que els col·legis de metges han de ser els garants de la bona praxi mèdica. El Consell  manifesta la seva voluntat de vetllar perquè els abordatges de l’autisme s’abstinguin de difondre o col·laborar amb teories o pràctiques que no comptin amb l’aval de la comunitat científica, d’acord amb el Codi de Deontologia.

L’estudi recull també la necessitat d’augmentar els recursos destinats a l’atenció dels pacients amb TEA i el suport a les seves famílies. A més, destaca la necessitat que metges i metgesses informin i previnguin les famílies dels afectats sobre l’existència de propostes terapèutiques no basades en els coneixements mèdics validats. El Consell dels Col·legis de Metges de Catalunya insisteix en “la necessitat ineludible d’incrementar les línies de recerca al voltant dels TEA”.

 

crossmenu