Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

Activitats organitzades a Lleida amb motiu del Dia Mundial contra la Sida 2019

22/11/2019
Categoria:

L’1 de desembre es commemora del Dia Mundial contra la Sida. Per aquest motiu, l’Associació Antisida Lleida organitza un seguit d’activitats dins de la campanya El pacte social és VIHda. Un compromís de totes. L’associació es mobilitza pel territori lleidatà per desenvolupar estratègies de sensibilització sobre el VIH.

El 22 de novembre, hi haurà el concert Nit vermella, a les 23 hores, al Pub Les Paul, amb Robert Lamart, Junior Moig i Ugio. El dia 28, a les 19 hores, a l’Espai Orfeó, es lliuraran els Premis en Suport de la Sida i es projectarà el curtmetratge Después también, amb la participació de la seva directora Carla Simón.

L’acte central tindrà lloc el 30 de novembre, a les 11 hores, a la plaça Paeria de Lleida, on les associacions de veïns i veïnes de Lleida preparen activitats infantils i xocolatada popular. A les 12 hores, es llegirà un manifest i el grup de teatre social TAGS representarà l’obra FCKStigma. Mitja hora després, es crearà el llaç humà #LlaçosPerLaSida i, tot seguit, actuarà el grup musical LleidaSwing. Per la tarda, a partir de les 17 hores, continuaran les activitats infantils i la xocolatada. L’endemà, dia 1, se celebrarà el Torneig de Pàdel Solidari a La Serreta Tennis Club de les Borges Blanques. Les inscripcions es poden fer al telèfon 636 518 315.

El 2 de desembre, s’instal·laran taules informatives sobre la Sida als hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria de Lleida.

Detecció precoç i proves

Paral·lelament, l’Agència Catalana de la Salut celebra des d’avui fins al 29 de novembre la Setmana Europea de les proves del VIH-Hepatitis Víriques per promoure la detecció precoç d’aquestes malalties i incentivar la realització de proves. Més informació, a http://canalsalut.gencat.cat/

 

Dia Mundial de la Sida

crossmenu