Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

22a edició dels Concursos Artístics del CCMC per a metges

24/05/2024

El Consell del Col·legi de Metges de Catalunya (CCMC) va lliurar el dimecres, 22 de maig, a Barcelona la 22a edició dels Concursos Artístics. El certamen premia els col·legiats i col·legiades (i també les seves parelles) que presenten treballs de dibuix i pintura, fotografia digital, narrativa breu i poesia. En aquesta edició s'han rebut 103 d'obres: 31 fotografies, 14 obres de narrativa breus, 10 poemes i 48 pintures. Prop d'un centenar de metges i metgesses es van trobar a la capital catalana per gaudir d'una jornada dedicada a les arts.

Per categories, els premiats van ser:

  • En la categoria de fotografia digital, que organitza el Col·legi de Metges de Girona (COMG), es va lliurar el Premi Vela llatina amb tramuntana al Dr. Joan Ramon Duran Suárez per l'obra Cap a l'albada. El jurat va fer una menció especial a l'obra L'espera de la Dra. Maria Jesús Torres.
  • En la categoria de narrativa breu, que atorga el Col·legi Oficial de Metges de Tarragona (COMT), el Premi Antoni Mussa va ser per a Pilar Duch Martorell per l'obra Diari de navegació.
  • El Premi Màrius Torres de Poesia, que atorga el Col·legi de Metges de Lleida (COMLL), va recaure en la Dra. Pilar Babi Riurera pel recull de poemes Trànsit.
  • Finalment, el Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) va lliurar el premi Tritó de bronze de dibuix i pintura al Dr. Santiago Capell per l'obra Moment creatiu. El jurat va decidir atorgar també un accèssit al Dr. Jordi Altimiras per l'obra Reunió.

Els premis es van lliurar en el marc de la 12a Jornada Cultural del CCMC, una celebració itinerant que cada any se celebra en un dels col·legis de metges de Catalunya i que enguany va organitzar el Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB).

En aquesta edició, es van celebrar dos tallers simultanis. Un de gastronomia amb la conferència 'L'evolució de la gastronomia i l'impacte a la societat' que va oferir la coordinadora d'estudis de cuina i gastronomia al Campus d'Hoteleria i Turisme CETT, Vinyet Capdet; i un d'aquarel·la on l'artista Laureano Martí va pintar un quadre en directe que després es va sortejar entre el públic. Per finalitzar la jornada, tots els assistents van fer un dinar de germanor i van gaudir d'una visita guiada a la Sagrada Família.

Premis que són obres d'art

Cada col·legi professional s'encarrega d'una de les categories dels premis i en aquesta edició s'han renovat els guardons de fotografia i poesia, organitzats pels col·legis de Girona i Lleida respectivament.

El COMG va lliurar el Premi Vela llatina amb tramuntana de fotografia amb una obra creada exclusivament per a aquesta ocasió pel metge jubilat, escultor i membre de la Junta Sènior del COMG, Josep Maria Trull. L'escultura està realitzada amb pedra de marbre marró provinent de l'Alt Empordà de la zona d'Avinyonet de Puigventós.

D'altra banda, el COMLL va atorgar el Premi Màrius Torres de poesia amb una obra ceràmica de l'artista Monti Mateu que imita la pedra amb una il·lustració original i inèdita del poeta lleidatà Màrius Torres, descoberta per l'escriptor Josep Varela durant una recerca sobre el fons polític de Les Borges Blanques.

El premi Tritó de bronze de dibuix i pintura que organitza el CoMB és obra de l'escultor Eusebi Arnau i el joier Lluís Masriera, joier, grans artistes representatius del modernisme català. I el de narrativa breu, Antoni Mussa -organitzat pel COMT- recorda el que va ser el primer metge tarragoní del qual es té notícia i que va viure entre el segle I a.C. i l'any 14 a.C.

La 23a edició dels Concursos Artístics per a Metges se celebrarà l'any vinent al COMT.

Galeria d'imatges

crossmenu