Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

COMUNICAT DEL COL·LEGI DE METGES EN RELACIÓ AL PROCÉS D'ELECCIÓ DE PLACES MIR 

26/05/2020
Categoria:

200526-01

Com a Junta del Col·legi de Metges de Lleida volem mostrar el nostre suport als metges opositors de Formació Sanitària Especialitzada i aspirants a MIR. Reconeixem el seu esforç i sacrifici després de sis anys de grau i la seva dedicació exclusiva aquests darrers temps en la preparació de l'examen MIR. Malauradament aquests mesos de pandèmia han estat devastadors per a tota la població i la comunitat mèdica ha hagut de lluitar i extreure el millor de si mateixa. Però a més, ha paralitzat l'assignació de places MIR i retardat l'accés a la formació d'aquests metges. Hem d'afegir que enmig de la situació que estem vivint s'ha proposat una metodologia d'elecció de places que al nostre entendre és injusta després de tants anys de lluita.

Per un costat existeix una incertesa no resolta tant del moment de l'elecció de la plaça com del moment de la incorporació com a residents en els diferents hospitals. D'altra banda l'elecció a llista tancada 12 hores abans de l'elecció no garantitza als aspirants que puguin accedir com d'altres edicions a la plaça desitjada. Els metges som coneixedors d'aquest moment vital en la nostra vida professional i sabem que durant l'elecció de places les preferències tant de l'especialitat com la situació geogràfica on volem/podem desenvolupar-la poden ser variables i reajustables a mesura que anem coneixent quines places resten lliures en el mateix instant de l'elecció.

Per tot això sol·licitem un replantejament del procediment de l'elecció de plaça MIR i poder realitzar-la de forma presencial en delegacions secundàries en les diferents províncies o bé oferir la mateixa flexibilitat sense restriccions predeterminades com sempre hem disposat. Com ja hem dit, com a metges és un punt en la nostra carrera absolutament determinant que marcarà la nostra vida personal i professional després de quasi set anys de dedicació i esforç. Demanem que, malgrat els entrebancs que la situació actual ens està presentant, els electors de places MIR i futurs metges col·legiats disposin d'un sistema d'elecció del seu futur més just i lliure.

Lleida, 25 de maig 2020

Junta COMLL

crossmenu