Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Estigueu al dia de les darreres notícies

Notícies

COMUNICAT DEL COL·LEGI DE METGES DE LLEIDA EN RELACIÓ A LA NOVA SITUACIÓ DE CONFINAMENT PERIMETRAL A LA COMARCA DEL SEGRIÀ.

06/07/2020
Categoria:

Imatges

Des del Col·legi Oficial de Metges de Lleida, COMLL, volem transmetre una valoració feta a propòsit de la nova situació de confinament perimetral que s’està duent a terme a la comarca del Segrià.

En primer lloc és molt important destacar que l’arrel d’aquesta nova situació és, per descomptat, d’ordre sanitari, tot i que té el seu fonament en un raonament social, demogràfic i econòmic.

El fet de disposar, la Plana de Lleida, d’una potent industria agroalimentaria que sustenta bona part del nostre producte interior brut, com són les indústries càrnies i les explotacions fructícoles, ens fan especialment sensibles a certs condicionants que ara, enmig de la greu situació de pandèmia mundial i de l’època de l’any en que ens trobem, fan més incís i ens ha de mantenir  més amatents que mai.

I un cop més entenem que és tota la societat civil la que ha de treballar més proactivament en aquest sentit, com ja ha fet fins ara, amb prevenció i responsabilitat cívica personal.

Però sobretot demanem de manera ferma a les administracions estatal, autonòmica i local, un treball conjunt entre serveis de salut, ONG’s i altres actors socials, per cercar solucions estructurals perdurables que lliguin els objectius comuns de prevenció i lluita pal·liativa contra la COVID-19. Només treballant plegats ho aconseguirem, i d’això en som tots plenament conscients, per aquest motiu el COMLL, com sempre ha fet i especialment ara, es posa a disposició de les administracions per empènyer plegats en aquest sentit.

Aquest no és un problema d’alguns sectors, col·lectius o perfils socials, aquest és, sens dubte, un handicap per a tothom, i tots n’hem d’abordar i fer nostres les solucions.

Per descomptat, des de la Junta del COMLL volem esperonar i agrair, un cop més, a tots els professionals de la salut que ja han demostrat la seva vàlua, sacrifici i compromís i que ara, i segurament en futurs molt propers, hauran d’estar de nou a primera fila treballant per a que la societat de Lleida, i la de la resta del món, pugui gaudir de la qualitat de vida i salut que mereix.

Lleida, 6 de juliol de 2020.

Junta de Govern COMLL.

crossmenu