Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Esté al día de las últimas noticias

Noticias

L’OMS actualitza la llista mundial de medicaments i proves diagnòstiques essencials

10/07/2019
Categoria:

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha actualitzat la guia sobre medicaments i proves diagnòstiques essenvials. L’organització ha introduït a la llista 28 medicaments per a adults i 23 per a infants. A més, ha especificat nous usos per a 26 productes que ja estaven al llistat.

L’OMS ha inclòs les 5 teràpies que aporten majors índex de supervivència en tractaments oncològics (tumors de melanoma, pulmó, sang i pròstata). Així mateix, s’han incorporat tres nous antibiòtics per al tractament d’infeccions resistents a múltiples medicaments i nous anticoagulants orals per prevenir accidents cerebrovasculars.

L’organització de les Nacions Unides considera també medicaments essencials els productes biològics i els seus biosimilars corresponents per a malalties inflamatòries cròniques.

Pel que fa a la llista de diagnòstics essencials, s’han afegit 12 proves per detectar una àmplia gamma de tumors sòlids i s’ha creat una nova secció que cobreix les proves de patologia anatòmica. Respecte a les proves per diagnosticar malalties infeccioses, la llista s’ha centrat en les que són prevalents en països d’ingressos baixos i mitjans. A més, ha incorporat la prova de la grip per a les zones sanitàries que no disposen de laboratoris específics.

L’OMS també ha ampliat el llistat de proves diagnòstiques per incorporar les addicionals que aborden diverses malalties i afeccions com, por exemple, les de ferro o les que s’utilitzen per diagnosticar la disfunció tiroïdea i les cèl·lules falciformes.

Més informació, a médicosypacientes.com.

crossmenu