Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Esté al día de las últimas noticias

Noticias

L’AEMPS no requereix ara com ara la retirada del mercat dels implants mamaris per falta d’evidència científica

09/04/2019
Categoria:

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) no requereix en aquest moment la retirada del mercat dels implants mamaris. L’autoritat competent de França ha fet retirar els implants amb cobertura macrotexturada, similar als implants mamaris d’Allergan amb cobertura Biocell® i amb cobertura de poliuretà de determinats fabricants, com a mesura de precaució davant una suposada associació amb el limfoma anaplàsic de cèl·lules grans (LACG).

L’AEMPS, en línia amb la resta de països membres de la UE a excepció feta de França, no ordena als fabricants dels esmentats implants que els retirin del mercat davant la falta d’evidència científica disponible. L’agència afirma que actualment es desconeix el mecanisme pel qual es desenvolupa el LACG i els seus factors poden ser el tipus d’implants, la base genètica i la contaminació, que s’afegeixen a les limitacions metodològiques i a la molt baixa incidència del limfoma.

Segons l’agència, les persones portadores d’implants mamaris han de continuar les seves revisions periòdiques habituals i consultar el metge en el cas d’experimentar problemes de salut que creguin que poden ser deguts als implants. Així mateix, recomana als professionals de Medicina que en cas de sospita de LACG segueixin els protocols per detectar-lo i, si s’ha produït un primer diagnòstic positiu en persones portadores d’implants, ho notifiquin d’acord amb les instruccions del punt 3 del protocol clínic del LACG.

L’agència espanyola realitza, des de fa anys i junt amb les societats mèdiques i la resta de països de la UE, un seguiment sobre el limfoma associat a implants mamaris.

crossmenu