Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Esté al día de las últimas noticias

Noticias

El número de casos d’íctus s’incrementarà un 35% en els propers 15 anys

29/10/2019
Categoria:

El número de casos d’íctus s’incrementarà un 35% en els propers 15 anys, segons les dades que la Societat Espanyola de Neurologia (SEN) ha fet publiques avui, Dia Mundial de l’Íctus. La causa és en bona part l’augment de l’esperança de vida de la població. Actualment, unes 120.000 persones pateixen un íctus a Espanya i en moren 27.000.

L’Atles de l’Íctus, elaborat per la SEN, Bristol Myers Squibb i Pfizer, informa que dos de cada tres pacients que sobreviuen a la malaltia presenten seqüeles discapacitants. El 59% tenen problemes per fer les activitats quotidianes, el 62% presenten problemes de mobilitat, el 64% sofreixen dolor i el 36% perceben com a dolent o molt dolent el seu estat de salut.

Per edats, dues de cada tres persones que han patit un íctus són majors de 65 anys. Tot i així, en les últimes dues dècades han augmentat un 25% els casos en persones d’entre els 20 i els 64 anys i un 0,5% els casos en menors de 20 anys.

La SEN assenyala que, malgrat que en els darrers anys ha disminuït la mortalitat d’aquests pacients, la prevenció dels factors de risc es la mesura més efectiva per reduir els nous casos. Al menys, un 80% dels íctus s’evitarien amb la reducció del consum del tabac i l’alcohol, una dieta adequada, l’exercici físic i el tractament de malalties com la hipertensió arterial i la diabetis, entre d’altres.

Més informació, a Médicosypacientes.com.

crossmenu