Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Esté al día de las últimas noticias

Noticias

El diari Segre publica un extens article que desmunta les notícies falses dels antivacunes

27/01/2020
Categoria:

IMG_4376

Segre va publicar en l’edició d’ahir diumenge un extens article sobre la bondat de les vacunes i la falsedat dels arguments que difonen els antivacunes. El diari va dedicar una crida a la portada i tres pàgines interiors a aquest tema amb entrevistes a la Dra. Maria Chine, pediatra i vocal de la Junta de Govern del Col·legi de Metges de Lleida (COMLL); Pere Godoy, epidemiòleg i president de la Societat Espanyola d’Epidemiologia, i Ramon Arnó, advocat especialista en Internet.

A més, el diari es va posicionar en la seva editorial titulada Les vacunes són la millor prevenció. L’editorial afirmava que “és una evidència que les vacunes han demostrat la seva efectivitat a l’hora d’evitar patologies que fa només un segle eren mortals o que deixaven greus seqüeles”. El text finalitzava insistint en la necessitat de fer pedagogia, aplicar el sentit comú i divulgar el que és una evidència “com a manera de combatre missatges que es difonen bàsicament per les xarxes socials”.

Així mateix, La Mañana i Segre.com van publicar la setmana passada l’article d’opinió La rumorologia, la ignorància i les notícies falses maten, de Sebastià Barranco, vicepresident del COMLL. “Les persones febles d’una societat, on teòricament la poliomelitis, la varicela, el xarampió i altres malalties es consideraven eradicades, poden convertir-se en víctimes del contacte amb individus no vacunats”, advertia Barranco.

crossmenu