Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Esté al día de las últimas noticias

Noticias

Tres donants d’òrgans en 24 hores a l’HUAV propicien 15 trasplantaments a 13 persones

26/11/2019
Categoria:

HUAV

Tres donants d’òrgans a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida (HUAV) en 24 hores han permès a principis de novembre realitzar 15 trasplantaments a 13 persones. Gràcies a la donació, s’han fet cinc trasplantaments de ronyó, dos de cor, dos de fetge, dos pulmonars, un renopancreàtic i un biopulmonar a pacients d’hospitals de Barcelona, Madrid i València. Alguns dels receptors estaven en llista d’espera en situació d’extrema urgència.

L’any passat, l’HUAV va registrar 15 donants d’òrgans, el triple que el 2017. Enguany, la xifra de donants a l’hospital lleidatà arriba ja als 11 i a Catalunya se situa en els 322. Fonts de l’HUAV valoren que situacions com la viscuda a començaments de mes palesen la capacitat de planificació, gestió i treball en equip dels professionals implicats en el procés de donació i trasplantament d’òrgans.

L’equip de trasplantaments està format per la coordinadora Mariona Badia, Lluís Servià, Mar Miralbés i Neus Montserrat. Badia ha afirmat que “sense la solidaritat, l’altruisme de les famílies i la motivació dels professionals que treballen per fer realitat el trasplantament, aquestes dades no serien possibles”.

crossmenu