Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Esté al día de las últimas noticias

Noticias

Tolerància zero del COMLL davant les agressions a sanitaris. Lleida va registrar l’any 2018 un total de 26 agressions a metges, Catalunya, 61 i Espanya, 490.

14/03/2019
Categoria:

Avui, Dia Nacional Contra les Agressions a Sanitaris, el Col·legi Oficial de Metges de Lleida (COMLL) ha penjat una pancarta amb un llaç daurat a la façana de la seva seu. Aquest llaç simbolitza el posicionament dels 52 col·legis de metges de l’Estat de tolerància zero davant la violència verbal i física que pateixen els metges i les metgesses en els diferents llocs de treball.

El nombre d’agressions a metges i metgesses de Lleida va augmentar lleugerament l’any passat, ja que es van registrar 26 casos enfront dels 22 produïts durant el 2017. Les agressions van afectar 13 homes i 13 dones, mentre que en els darrers anys la majoria de les víctimes eren dones.

El major nombre d’agressions a facultatius es va donar als centres d’Atenció Primària i a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de l’ICS, on en van registrar 9 i 5 casos respectivament. Altres 5 casos es van registrar a l’Hospital Universitari de Santa Maria i els CAP de GSS. La resta es van produir a la gerència territorial d’Alt Pirineu–Aran i als Serveis Sociosanitaris (PADES).

Segons L’Observatori Nacional d’Agressions a Metges i Metgesses, l’any 2018 s’han denunciat 490 agressions a Espanya, del les quals 61 s’han produït a Catalunya. Aquesta xifra representa un descens moderat de les agressions patides el 2017, que van ser 515. L’any passat, el 58 % de les persones afectades eren dones i el 41,3%, homes. La mitjana estatal de les agressions es situa en 1,9 metges i metgesses agredides per cada 1.000.

El COMLL considera prioritària la lluita contra les agressions als professionals de la Medicina. Per aquest motiu, ha signat un contracte amb la Fundació Mutual Mèdica que garanteix als col·legiats i les col·legiades una cobertura de 50 €/dia i fins a 15 dies de baixa per incapacitat motivada per una agressió verbal o física. Aquesta cobertura no implica cap cost per als professionals. A més, la Mutual Mèdica farà una aportació econòmica al Col·legi per a cursos de formació i per divulgar els protocols a seguir davant d’una actuació violenta.

crossmenu