Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Esté al día de las últimas noticias

Noticias

Retirada de lots del principi actiu omeprazol i suspensió del registre per fabricar, importar i distribuir a Farma-Química Sur SL

09/08/2019
Categoria:

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha ordenat la retirada de diversos lots del principi actiu omeprazol Farma-Química Sur, SL, que estava dedicata a l’elaboració de fórmules magistrals d’ús humà i veterinari. El Sistema Espanyol de Farmacovigilància de Medicaments d’Ús Humà va rebre la notificació de 13 casos d’hipertricosi en nens associats a fórmules elaborades amb aquest principi actiu.

Després d’analitzar-ho, es va comprovar que el lot contenia minoxidil, un principi utilitzat per al tractament de l’alopècia. Per aquest motiu, l’11 de juliol es va ordenar la retirada dels lots afectats. Posteriorment, es va rebre la notificació d’un altre cas d’hipertricosi i el 6 d’agost es va confirmar l’existència de minoxidil, per la qual cosa l’AEMPS, com a mesura preventiva, va emetre una altra alerta ampliant la retirada als lots fraccionats per Farma-Química Sur, SL.

Per aquesta incidència i les inspeccions realitzades a les seves instal·lacions, Farma-Química, SL té suspès el registre per fabricar, importar i distribuir principis actius farmacèutics.

crossmenu