Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Esté al día de las últimas noticias

Noticias

Prop d’un 50% dels menors de 14 anys de Lleida tenen excés de pes i Ponent és la segona regió de Catalunya amb aquest problema

25/06/2019
Categoria:

Els resultats de l’Enquesta de Salut de Catalunya 2017-2018 mostren que l’excés de pes afecta gairebé la meitat dels menors de 14 anys lleidatans i són pràcticament el doble que fa dos anys, segons publica avui el diari Segre. El 48,6% tenen excés de pes i d’aquest percentatge el 34,8% presenten sobrepès. L’obesitat infantil de Lleida arriba a una mitja del 13,8%, un percentatge superat per la regió Pirineu-Aran amb el 15,4%.

Ponent és la segona regió catalana on aquest problema és més important. L’enquesta recull també que el 35,6% dels menors practica una hora d’activitat física i només el 7,8% consumeix cinc racions de fruites i hortalisses al dia. En canvi, el 35,1% dels nens lleidatans consumeixen productes hipercalòrics enfront de la mitjana catalana del 29,8%.

El Departament de Salut posarà en marxa a la tardor un model per prevenir l’excés de pes, que actuarà sobre l’alimentació, el senderisme, l’activitat física, les hores de son i altres conductes.

crossmenu