Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Esté al día de las últimas noticias

Noticias

Prop de sis milions de persones moren cada any al món perquè no disposen de medicaments essencials, segons el III Congres de Cooperació de l’OMC

25/02/2019
Categoria:

La meitat de la població mundial no té accés als serveis bàsics de salut i prop de sis milions de persones moren cada any perquè no disposen de medicaments essencials. Així es va evidenciar al III Congres de Cooperació de l’Organització Mèdica Col·legial (OMC), que aplega uns 300 professionals de la Salut i de l’àmbit humanitari a la seu congressual de Santiago de Compostela. El Col·legi Oficial de Metges de Lleida (COMLL) està representat en la trobada a través del seu president, Dr. Ramon Mur; la secretaria de la Junta de Govern, Dra. María Irigoyen,i el vocal, Dr.Íñigo Lorente.
Les intervencions realitzades en la primera sessió del congrés han exposat el seu compromís ferm de defensar el dret a la salut, la justícia social i la cooperació internacional per afrontar les desigualtats socials que pateixen les poblacions vulnerables. El Dr. Serafín Romero, president de l’OMC, va manifestar que la trobada ha donat la possibilitat que “professions germanes sanitàries escenifiquem el nostre compromís amb el ciutadà, amb la societat i amb el món”. A més va agrair al Col·legi de Metges d’A Coruña l’oportunitat de fer-ho.
Més de 40 experts nacionals i internacionals d’institucions, ONG i professions sanitàries debaten durant dos dies a la capital gallega amb la finalitat d’aconseguir que l’accés als medicaments essencials sigui un dret de la humanitat. Entre ells, hi ha representants de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), del Comitè Internacional de Creu Roja (CICR), la Fundació Medicines Patent Pool, Oxfam Intermon, Metges del Món i Farmacèutics del Món, entre d’altres.

crossmenu