Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Esté al día de las últimas noticias

Noticias

Presentat el protocol d’actuació davant del maltractament de la infància i de l’adolescència a Lleida

04/12/2019
Categoria:

Protocol_maltractament01

La presentació del protocol d’actuació davant el maltractament de la infància i l’adolescència va tenir lloc ahir a la Diputació de Lleida. La novetat d’aquest protocol és l’acompanyament de la mare gestant per evitar el maltractament prenatal. A més, el document aposta per una visió global i integradora dels professionals i per promoure la seva actitud proactiva.

En l’acte, va intervenir la Dra. Montse Esquerda, pediatra, psicòloga i directora de l’Institut Borja de Bioètica, que va exposar els Aspectes ètics en la prevenció i actuació davant els maltractaments en la infància i en l’adolescència. Francesc Domingo, pediatre del CAP de Balaguer, hi va defensar la importància del nou protocol. Seguidament, es va celebrar una taula rodona sobre Principal novetats del protocol, la seva aplicació en el territori i la seva visió de futur. Eduard Solé, pediatra de l’HUAV, va moderar la taula rodona, en la qual van participar Neus Cucó, representant del Departament de Treball, Afers Socials i Família; Carme Gabarrell, pediatra de l’ABS Primer de Maig; Mireia Marimon, llevadora de l’ASSIR Lleida; Blanca Manzano, psicòloga clínica del CSMIJ Lleida; Rosa Pérez, treballadora social de l’HUAV, i Teresa Valmanya, pediatra de l’HUAV.

La diputada Helena Martínez; Ramon Farré, delegat del Govern de la Generalitat; Divina Farreny, gerent de la Regió Sanitària Lleida, i Vidal Vidal, director dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies, van inaugurar la presentació del protocol. La cloenda va anar a càrrec de Ramon Sentís, gerent de l’ICS a Lleida, i de Mercè Bieto, subdirectora de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran

crossmenu