Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Esté al día de las últimas noticias

Noticias

Possible utilització de cèl·lules del cordó umbilical per a la regeneració òssia

29/01/2020
Categoria:

Logo Banc de Sang i Teixits

Les cèl·lules del cordó umbilical poden ser d’utilitat per a la regeneració òssia, segons una investigació del Servei de Teràpia Cèl·lular del Banc de Sang i Teixits en col·laboració amb els hospitals de la Vall d’Hebron i Can Ruti. La revista Stem Cell Research & Therapy ha publicat el treball desenvolupat pel Dr. Joaquim Vives i les investigadores Raquel Cabrera i Raquel Rojas.

El descobriment obre la porta a demostrar l’equivalència entre les cèl·lules mare del cordó i les de moll d’os. “És probable que si posem cèl·lules de cordó en un ambient intraossi, per exemple, en una lesió traumatològica al genoll, on també hi ha cèl·lules de moll de l’os, aquestes cèl·lules produeixin factors que creïn el medi adient perquè les cèl·lules mare de cordó es diferencïin i és possible que l’efecte terapèutic sigui eficaç”, explica Cabrera.

El següent pas de la investigació és provar-la fora del laboratori. És a dir, demostrar en animals que el resultat obtingut funciona. L’assaig amb animals es farà en col·laboració amb el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona.

Més informació, a https://www.bancsang.net/blog/investigacio-del-banc-sang-obre-porta-lus-cel%e2%80%a2lules-cordo-umbilical-regenerar-os/.

crossmenu