Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Esté al día de las últimas noticias

Noticias

Llegir, anar als concerts i al teatre, pintar i ballar beneficien la salut mental i física, segons un informe de l’OMS

13/11/2019
Categoria:

cantar

Un informe de l’Oficina Regional per a Europa de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ressalta que diverses activitats culturals (llegir, anar al teatre i als concerts, ballar, pintar, cantar, etc.) beneficien la salut mental i física. L’estudi ha analitzat les proves de més de 900 publicacions científiques d’àmbit mundial. L’informe revisa les activitats artístiques que volen promoure la salut, tractar les malalties i donar suport a l’assistència sanitària i social al final de la vida.

L’OMS destaca, per exemple, que els nens petits als quals els pares llegeixen contes abans d’anar al llit dormen més temps i es concentren millor a l’escola. També diu que el teatre pot donar suport a la presa de decisions responsables, millorar el benestar i reduir l’exposició a la violència dels adolescents que viuen en zones urbanes.

L’estudi recull els beneficis de la música per a persones amb demència, en els efectes secundaris dels tractaments contra el càncer i en la reducció de l’ansietat. Així mateix, el ball millora les puntuacions motores en persones amb Parkinson. L’OMS afirma que aquestes activitats es poden utilitzar per complementar o millorar els tractaments en l’atenció sanitària.

Més informació, a Médicosypacientes.com.

crossmenu