Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Esté al día de las últimas noticias

Noticias

L’Historial Electrònic de Salut, nova eina tecnològica que fusionarà l’Estació Clínica d’Atenció Primària i la Història Clínica Compartida

30/01/2020
Categoria:

Logo Servei Català de la Salut

El Servei Català de la Salut posa en marxa l’Historial Electrònic de Salut (HES), una nova eina tecnològica que fusionarà els dos principals dipòsits digitals: l’Estació Clínica d’Atenció Primària i la Història Clínica Compartida. Aquesta tecnologia, que suposa una inversió de 40 milions d’euros, s’introduirà en quatre anys, tot i que els primers resultats es produiran aproximadament en 18 mesos.

La implementació afectarà directament l’Atenció Primària, salut mental ambulatòria i rehabilitació. No obstant aixó, ajudarà a millorar la qualitat de les dades dels hospitals i dels altres centres sanitaris, que s’incorporaran gradualment a la transformació digital.

Adrià Comella, director del Servei Català de la Salut, afirma que “aquest projecte és una peça clau a partir de la qual traçarem el camí cap a una transformació digital de major abast del nostre sistema”. Professionals de la salut i de l’àmbit tecnològic han participat en la conceptualització de la nova eina com a peça central del Pla Director de Sistemes de Salut.

crossmenu