Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Esté al día de las últimas noticias

Noticias

L’esperança de vida dels metges i de les metgesses és entre 1 i 2 anys superior a la resta de la població

29/10/2019
Categoria:

estudio

L’esperança de vida dels metges i les metgesses és, respectivament, un i dos anys superior a la de la resta de la població, ja que se situa entre els 82 i els 83 anys. Aquesta és una de les dades del primer Estudi de la Mortalitat de la Professió Mèdica, que ha elaborat el Consell General de Col·legis Oficials de Metges de l’Estat. La Dra. María Irigoyen, membre de la Junta de Govern del Col·legi de Metges de Lleida, ha participat en la realització de l’estudi.

Durant els 10 anys estudiats, del 2005 al 2014, han mort 9.184 metges a l’Estat, la qual cosa suposa una taxa bruta de mortalitat de 4,8 metges per 1.000 habitants enfront a les 12,3 persones de la població en general. Els tumors, amb un 5,4% més que la població en general, i les malalties de l’aparell circulatori i respiratori, un 2,7% menys que la resta de la població, són les principals causes de les defuncions.

El percentatge de mort per suïcidi és superior en els professionals de la Medicina al que registra la població en general. Així, entre els metges arriba a una mitjana de l’1,3%, mentre a la resta de la població és del 0,8%. Les metgesses tenen un percentatge de suïcidis un 8,6% superior a la resta de dones.

L’estudi s’ha realitzat durant tres anys a partir de les dades del Registre de Metges d’Espanya i de l’Institut Nacional d’Estadística. Les dades de l’estudi no recullen les defuncions de professionals de Barcelona. Cal tenir en compte també que els resultats oferts pertanyen gairebé en la seva totalitat a homes majors de 30 anys, ja que l’ingrés massiu de les dones a la professió va començar a partir dels anys 70 del segle XX.

crossmenu