Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Esté al día de las últimas noticias

Noticias

Les recomanacions publicades a “Annals of Internal Medicine” sobre el consum de carn roja són incorrectes, segons la SEE

03/10/2019
Categoria:

 

El Grup de Treball de Nutrició de la Societat Espanyola d’Epidemiologia (SEE) ha informat que les recomanacions publicades a Annals of Internal Medicine, que afirmen que no cal preocupar-se pel consum de carn roja i carn processada i fins i tot es pot augmentar, són incorrectes. La SEE explica que les pròpies revisions sistemàtiques de la revista científica estimen que la reducció del consum de carns roges i processades s’associa a menor mortalitat per malaltia cardiovascular i per càncer i menor incidència de la diabetis.

Els autors dels polèmics articles es basen en els criteris GRADE per valorar la qualitat dels estudis realitzats. No obstant això, els GRADE es van desenvolupar per avaluar l’evidència d’assajos amb fàrmacs, no per a la dieta o per als estils de vida. Els criteris adequats serien les normes HEALM.

A més, convé tenir en compte que les esmentades recomanacions dietètiques no es van adoptar per consens, ja que tres experts del panel auto-seleccionat hi van votar en contra. D’altra banda, dels 14 membres del panel només 2 d’ells es consideren científics nutricionals i la majoria són metodòlegs sense experiència en Nutrició.

La SEE assegura que segueixen plenament vigents les recomanacions de seguir un patró dietètic saludable com la Dieta Mediterrània amb un consum reduït de carns roges i processades.

crossmenu