Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Esté al día de las últimas noticias

Noticias

Les organitzacions mèdiques d’Espanya i Portugal demanen als governs legislació contra les pseudoteràpies i les pseudociències

23/01/2019
Categoria:

El Consell General de Col·legi de Metges d’Espanya (CGCOM) i l’Ordem Dos Médicos de Portugal (OM) demanen als respectius governs que legislin per combatre les pseudoteràpies, les pseudociències i els actes i els moviments que les promouen. Les dues organitzacions consideren necessària aquesta actuació per “salvaguardar la salut pública i la seguretat dels pacients”. Així mateix, sol·liciten a les autoritats “un major control i vigilància sobre els centres i les persones que no estan oficialment acreditades i publiciten falses activitats preventives i curatives”.

El CGCOM i l’OM han signat l’anomenada Declaració de Madrid, que recomana que la pseudoteràpia i la pseudociència siguin expressament prohibides i excloses del circuït sanitari. Aquestes organitzacions entenen les falses teràpies i la falsa ciència com “la utilització de procediments, tècniques, productes, remeis o substàncies basades en creences o criteris que no disposen del suport de l’evidència científica disponible en l’actualitat ni han estat avaluats”.

 

Més informació, a Médicos y pacientes.com

crossmenu