Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Esté al día de las últimas noticias

Noticias

Les famílies espanyoles assumeixen el 45% del cost global del càncer, o sigui uns 8.685 milions d’euros

04/02/2020
Categoria:

ExplicacionPaciente

L’informe L’impacte social i econòmic del càncer a Espanya, elaborat per l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC), xifra en 19.300 milions euros el cost del càncer. Un 45% d’aquest import, 8.685 milions d’euros, l’assumeixen les famílies espanyoles i el 55%, el sistema sanitari. L’informe s’ha donat a conèixer amb motiu de la commemoració avui del Dia Mundial contra el Càncer.

El cost global inclou les despeses mèdiques directes, les derivades dels tractaments, farmacèutiques, d’atenció mèdica addicional, de cures pal·liatives i de preservació de la fertilitat. També s’hi comptabilitza els costos del transport, l’allotjament i menjar i costos indirectes com la pèrdua d’ingressos i de productivitat laboral. “Estimen que en tot el procés oncològic una família es gasta al voltant de 90.000 euros”, segons l’expert Mario Esquerra.

Cada any es diagnostiquen a Espanya 275.000 persones amb una malaltia oncològica, fet que suposa 800 nous casos al dia. A causa del càncer, moren 110.000 persones a l’any, o sigui unes 300 al dia. L’informe estima que la població en edat laboral suposa el 40% de la incidència i el 62% de l’impacte econòmic.

La directora general de l’AECC, Noema Paniagua, ha recordat que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) considera que els estils de vida saludables i la implementació dels programes de cribatge podrien evitar entre el 30 i el 50% dels casos, la qual cosa reduiria els costos. L’AECC insta les administracions a posar en marxa els programes de cribatge i a complir amb les lleis vigents, per exemple, la del tabac.

Més informació, a Médicosypacientes.com.

 

 

crossmenu