Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Esté al día de las últimas noticias

Noticias

La Universitat de Lleida reconeix la trajectòria acadèmica i de servei del Dr. Joan Viñas

06/11/2019
Categoria:

Dr. Joan Viñas 2

La Universitat de Lleida (UdL) organitza un acte de reconeixement al Dr. Joan Viñas per la seva trajectòria acadèmica i de servei a la UdL. L’homenatge tindrà lloc el 13 de novembre, a les 18 hores, a l’Aula Magna de la Facultat de Medicina de Lleida.

El reconeixement s’iniciarà amb les conferències del Dr. José Juan Fernández Martínez, traumatòleg que va ser professor de la UdL; el Dr. Marc Antoni Broggi, metge i president del Comitè de Bioètica de Catalunya, i la Dra. Anna Casanovas, metgessa i degana de la Facultat de Medicina de Lleida. Posteriorment, es descobrirà una placa d’homenatge al Dr. Viñas. El rector de la UdL, Dr. Jaume Puy, clourà l’acte.

El Dr. Joan Viñas és cirurgia a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. Sempre ha compaginat l’exercici de la professió amb l’activitat acadèmica, primer com a professor de la Universitat de Barcelona i catedràtic de la UdL i, més tard, com a degà de la Facultat de Medicina lleidatana (1995/2001) i com a rector de la Universitat de Lleida (2003/2011). També ha estat president de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya.

Actualment, és membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans. El 2017 va rebre la insígnia d’or del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya i el 2018, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

Joan Viñas, promotor de la creació dels comitès d’Ètica assistencial, ha publicat treballs de recerca en prop de 90 revistes internacionals. També s’ha distingit per la seva feina en diverses ONG.

crossmenu