Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Esté al día de las últimas noticias

Noticias

La SEPAR alerta que hi ha una manca de proveïment en els darrers mesos dels fàrmacs utilitzats en el tractament de la tuberculosi

17/04/2019
Categoria:

La Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR) alerta que es produeix una manca de proveïment en els últims mesos dels fàrmacs utilitzats en el tractament habitual de la tuberculosi a Espanya. El desproveïment pot provocar conseqüències en els pacients, el seu entorn i en la salut pública si es perllonga.

D’acord amb la recomanació de les guies clíniques, el tractament actual i estàndard de la tuberculosi es basa en la combinació de quatre medicament durant dos mesos i en la combinació de dos d’ells al llarg de quatre mesos més. La interrupció prematura del tractament pot suposar que la malaltia derivi cap a una tuberculosi resistent.

La tuberculosi resistent és molt més difícil de tractar i curar, ja que els pacients han de seguir un tractament més llarg, amb medicaments més cars i menys efectius. Per aquest motiu, la SEPAR reclama que es restableixi el proveïment dels fàrmacs i que s’adoptin les mesures necessàries perquè no es repeteixi aquesta situació.

Més informació, a medicosypacientes.com 

crossmenu