Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Esté al día de las últimas noticias

Noticias

La lleidatana Montse Esquerda, presidenta de la nova Comissió de Deontologia del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya

17/06/2019
Categoria:

El plenari del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) ha aprovat avui la creació de la Comissió de Deontologia del CCMC, que presideix la lleidatana Montserrat Esquerda Aresté. La Dra. Esquerda és pediatra a l’Hospital Sant Joan de Déu Terres de Lleida, directora general de l’Institut Borja de Bioètica de la Universitat Ramon Llull, professora associada de Bioètica a la Facultat de Medicina de la Universitat de Lleida, i presidenta de la Comissió de Deontologia del Col·legi de Metges de Lleida.

Esquerda, doctora en Pediatria i llicenciada en Psicologia, va rebre el 2005 el Premi a l’Excel·lència en l’àmbit d’Humanitats del CCMC. Recentment ha publicat amb Anna M. Agustí el llibre El nen davant la mort.

El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya ha posat en marxa la nova comissió com a òrgan tècnic, assessor i consultor davant la necessitat creixent d’abordar i donar resposta als reptes bioètics i deontològics que, contínuament, es plantegen en l’evolució de l’exercici de la Medicina. Aquests reptes es deriven de canvis socials, demogràfics, culturals, científics i tecnològics que es produeixen cada cop amb més rapidesa a tot el món. Una de les seves funcions principals serà la d’impulsar les actualitzacions del Codi de Deontologia.

La resta de membres de la Comissió de Deontologia del CCMC són Josep Terés (Col·legi de Barcelona), Antoni Labad (Col·legi de Tarragona) i Núria Masnou (Col·legi de Girona).

crossmenu