Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Esté al día de las últimas noticias

Noticias

La Fundació Ferreruela Sanfeliu guanya el XVII Premi a la Solidaritat en l’àmbit sanitari del COMLL

02/04/2019
Categoria:

Fundacio_Ferreruela_Sanfeliu

El projecte Dret a la visió per Lleida de la Fundació Ferreruela Sanfeliu (FFS) ha guanyat el XVII Premi a la Solidaritat en l’àmbit sanitari del Col·legi Oficial de Metges de Lleida (COMLL). El premi està dotat amb 6.000 €.

El COMLL va crear el Premi a la Solidaritat en l’àmbit sanitari “com un reconeixement a la tasca altruista de la col·legiació i als professionals voluntaris que treballen per garantir el dret a la salut de la població”, recorda el Dr. Ramon Mur, president del Col·legi.

El COMLL lliurarà el premi d’enguany a la Fundació Ferreruela Sanfeliu en el decurs de la propera assemblea de col·legiats, que tindrà lloc el dia 11 d’abril

La Fundació, a través de la clínica ILO, presta una cartera de serveis oftalmològics a persones que es troben en situació de vulnerabilitat sociosanitària i en risc d'exclusió social a Lleida. La FFSofereix cobertura a persones que no són beneficiàries de la xarxa sanitària pública o que requereixen atencions especials. Els serveis que facilita són:

- visites, diagnòstics i seguiment

- intervencions quirúrgiques i atenció d'urgència mèdica

- i accions de prevenció i sensibilització sobre salut ocular amb especial èmfasi als pares i mares de menors de 3 a 8 anys i a la comunitat educativa.

En els darrers 2 anys, la Fundació ha realitzat 112 visites oftalmològiques a 84 pacients, entre ells persones nouvingudes en situació irregular, persones amb discapacitats intel·lectuals o en situació de pobresa extrema i nenes i nens sahrauís acollits per les famílies lleidatanes.

A més, la Fundació fa més de 10 anys que promou la millora del dret a la salut ocular a la regió de Kolda, una de les zones més empobrides del Senegal.

crossmenu