Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Esté al día de las últimas noticias

Noticias

Jornada científica “Avenços en el diagnòstic i seguiment del pacient amb malaltia celíaca” el proper dijous dia 28, a La Farga de l’Hospitalet del Llobregat

26/06/2019
Categoria:

L’Associació Celíacs de Catalunya organitza la jornada científica 2019 Avenços en el diagnòstic i seguiment del pacient amb malaltia celíaca, que tindrà lloc el dijous 28 de juny, a La Farga de l’Hospitalet del Llobregat, de les 9.00 a les 15 hores. La jornada està acreditada amb 0,7 crèdits pel Servei d’Acreditació del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya i pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries.

El primer ponent serà el Dr. Miguel Montoro, president de la Societat Espanyola de Malaltia Celíaca, amb Reconèixer la malaltia celíaca al segle XXI. Seguidament, intervindrà el Dr. Luís Rodrigo, metge responsable de la Unitat d’Aparell Digestiu a l’Hospital Universitari Central d’Astúries, amb la ponència Afeccions neurològiques relacionades amb la ingesta de gluten. Tot seguit, Gemma Salvador, dietista-nutricionista de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, parlarà sobre Petits canvis per menjar millor.

Després d’una pausa, Juan Revenga, professor associat de la Universitat San Jorge de Saragossa, tractarà sobre Abordatge integral del pacient amb malaltia celíaca en la consulta nutricional. A continuació, la Dra. Gemma Castillejo, responsable de la Unitat Altament Especialitzada en Trastorns Relacionats amb el Gluten del Camp de Tarragona, desenvoluparà el tema Què en sabem de la Microbiòtica i els probiòtics en la malaltia celíaca? Tancarà aquesta sessió la Dra. Núria Roig amb Qualitat de vida dels nens i adolescents celíacs de Catalunya. Estudi Multicèntric.

La jornada finalitzarà amb l’espai de debat i conclusions i la cloenda.

Inscripcions, a info@celiacscatalunya.org

 

 

crossmenu