Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Esté al día de las últimas noticias

Noticias

Exposició itinerant de peces del Museu d’Història de la Medicina de Catalunya a la seu del Col·legi de Metges de Lleida

17/04/2019
Categoria:

La iniciativa Les col·leccions visiten els col·legis, que ha posat en marxa el Museu d’Història de la Medicina de Catalunya, ha arribat aquesta setmana a la seu del Col·legi Oficial de Metges de Lleida (COMLL). El museu ha organitzat una col·lecció itinerant pels col·legis catalans amb peces històriques, que canviaran d’ubicació cada tres mesos i seran substituïdes per altres estris antics de la professió.

Els objectes exposats a Lleida són el microscopi Zeiss regalat per Salvador Cardenal, introductor de la cirurgia antisèptica a Catalunya, a l’Acadèmia i Laboratori de Ciències Mèdiques l’any 1894; una capsa de preparacions microscòpiques; el visor de Holmes, i una òptica microgràfica amb disparador automàtic.

Alfons Zarzoso, conservador del museu, i el Dr. Miquel Bruguera, expresident del Col·legi de Metges de Barcelona, van tutelar el trasllat de les peces a Lleida, que s’han instal·lat en una vitrina condicionada per allotjar-les i ubicada en el vestíbul del COMLL. El Dr. Carles Querol, vicesecretari del col·legi lleidatà, va rebre en nom de la Junta de Govern aquesta mostra del patrimoni històric dels metges.

crossmenu