Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Esté al día de las últimas noticias

Noticias

“Els metges hem de prestar una atenció integral a les dones víctimes de maltractaments”, diu Ramon Mur, president del COMLL

25/11/2019
Categoria:

Moltes dones maltractades que sol·liciten assistència mèdica a les consultes d’Atenció Primària o d’Urgències hospitalàries amaguen l’origen i l’autor de les seves lesions. Avui, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, el president del Col·legi Oficial de Metges de Lleida (COMLL), Ramon Mur, recorda l’important paper dels metges en la detecció de les agressions masclistes.

“Els metges hem de donar una atenció integral a les dones víctimes de maltractaments” diu. Aquesta atenció inclou prestar assistència mèdica, confirmar les sospites si la dona oculta la violència, posar-la en contacte amb l’assistent social del centre i, quan les lesions són greus o molt greus, activar els recursos judicials, explica Mur.

“Hi ha uns indicadors en les víctimes que, malgrat la seva negativa sovint a confessar els maltractaments, ens permet detectar la seva situació”, assegura el president del COMLL. “Nosaltres practiquem a diari l’anamnesi, en som experts, i és una via bàsica per descobrir la veritat de les lesions i, per tant, posar en marxa actuacions per protegir la víctima”, assenyala.

Mur es refereix també a diversos protocols que són “eines de treball força útils per als professionals sanitaris” per auxiliar les dones que pateixen violència de gènere tant si la volen denunciar com si l’amaguen. Així, per exemple, en destaca el Protocol de maltractament intrafamiliar a la dona i, el més recent, Protocol per a l’abordatge de la violència masclista en l’Àmbit de la salut a Catalunya.

“Hem d’utilitzar aquests protocols, entre d’altres, com a llibres de capçalera per ajudar a l’eliminació d’aquesta xacra”, recomana Ramon Mur als professionals de la Medicina.Foto Ramon Mur

crossmenu