Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Esté al día de las últimas noticias

Noticias

Els estats membres de la UE disposen d’un termini de cinc anys per adequar els nivells de formol permesos al sector sanitari

09/04/2019
Categoria:

Els estats membres de la Unió Europea (UE) disposen d’un termini de cinc anys per adequar els nivells de formol permesos en el sector sanitari, segons la modificació que va fer el 27 de març el Parlament Europeu de la directiva 2004/37/CE. Aquesta directiva estableix la protecció dels treballadors contra els riscos relacionats amb l’exposició a agents carcinògens o mutàgens durant la jornada laboral.

La Comissió Europea va proposar una sèrie de substàncies per reduir l’exposició dels treballadors, entre les quals hi ha la formalina. No obstant això, aquest és un component indispensable per preservar mostres i processar-les posteriorment. Per aquest motiu, des de fa un any i mig, s’han presentat diverses mocions al Parlament Europeu defensant la utilització del formol mentre no es disposi d’un substitut.

Per tant, s’ha establert el període transitori de cinc anys durant el qual es podrà aplicar el valor límit de 0.62mg/m3 o 0,5 ppm.

Més informació, a médicosypacientes.com.

 

crossmenu