Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Esté al día de las últimas noticias

Noticias

Els col·legis de professionals de la Salut rebutgen la incorporació laboral als 7 dies de l’inici dels símptomes i sense prova diagnòstica

06/04/2020
Categoria:

Els consells generals dels col·legis de dentistes, infermers, farmacèutics, metges i veterinaris rebutgen la nova pauta presentada el 3 d’abril pel Ministeri de Sanitat sobre la reincorporació laboral de professionals sanitaris afectats pel coronavirus. El protocol aprovat pel ministeri diu que “en cas que no es realitzi la prova diagnòstica microbiològica, el treballador s’incorporarà al seu lloc de treball transcorreguts 7 dies des de l’inici de símptomes en absència de febre, sense necessitat de prendre antitèrmics en els darrers 3 dies i sempre que s’hagi resolt la clínica respiratòria”.

Els representants col·legials consideren alarmant el punt del protocol que es refereix a la incorporació al lloc de treball de professionals sanitaris un cop han passat 7 dies des de l’inici dels símptomes i no tenen febre, però sense haver-los realitzat la prova diagnòstica que confirmi que donen negatiu al COVID-19. Aquesta pauta representa un risc evident per als sanitaris, els companys de feina, els pacients i la ciutadania que hi està en contacte.

Segons els consells dels col·legis, la pauta establerta pel Ministeri de Sanitat posa en evidència l’absència de test suficients per afrontar la pandèmia i l’extensió del coronavirus, i la falta de planificació en recursos humans per cobrir les contingències generades per l’elevada infecció del personal. “Aquesta mesura, que avui denunciem, no només traspassa els límits científics sinó els deontològics de les nostres organitzacions i, sens dubte, els jurídics”, adverteix el comunicat conjunt dels òrgans col·legials.

Un cop més, els col·legis insisteixen en la necessitat que les autoritats sanitàries comptin “amb el compromís i la col·laboració de les professions que representem”. Els 5 consells generals representen 700.000 professionals sanitaris a Espanya.

Vegeu el comunicat complert, a https://www.comll.cat/wp-content/uploads/np-conjunta-sanitaris-risc-elevat-4-04-2020.pdf.

crossmenu