Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Esté al día de las últimas noticias

Noticias

Els col·legis de metges demanen tenir veu en la presa de decisions sobre la pandèmia de la COVID-19

31/03/2020
Categoria:

COMLL Logo-transparent2

El Consell General de Col·legis Oficials de Metges d’Espanya (CGCOM) demanda la constitució d’un gavinet de crisi amb la participació de professionals de la Medicina per prendre decisions sobre la pandèmia de la COVID-19. “Ha arribat el moment que en la presa de mesures sanitàries urgents (...) es compti amb els més capacitats i competents”, diu un comunicat del CGCOM fet públic avui. El Consell defensa que la veu dels que dia a dia donen “solucions a peu d’obra” coliderin la presa de decisions.

El comunicat Ni un dia més. Ni un test menys reclama, un altre cop, que es doti d’equips de protecció individual (EPI) i es facin tests diagnòstics de forma “periòdica i immediat” al personal sanitari. Afegeix que treballar en les actuals condicions afecta la salut psicològica dels professionals” i, per tant, s’han d’establir serveis de suport. En aquest sentit, reclama que la xarxa del Programa d’Atenció Integral al Metge Malalt (PAIMM) sigui reconeguda com d’especial utilitat.

D’altra banda, el CGCOM afirma que la necessitat de capacitat en cures intensives no està afectant a les Comunitats Autònomes amb igual intensitat. Per aquest motiu, “s’ha d’establir amb urgència plans de cooperació a nivell nacional sense que això suposi minvar l’assistència en cap territori”.

Podeu accedir al comunicat complet, a https://www.comll.cat/comunicat-del-consell-general-de-collegis-oficials-de-metges-despanya-cgcom/.

 

crossmenu