Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Esté al día de las últimas noticias

Noticias

Els casos de maltractaments infantils augmenten un 5,2% respecte el 2018 a les Terres de Lleida

11/12/2019
Categoria:

Maltractament infantil

El Registre Unificat de Maltractaments Infantils ha registrat un augment del 5,2% de casos durant els 11 mesos d’enguany respecte a tot l’any 2018. La xifra representa un centenar d’agressions que han patit nens i adolescents des de l’1 de gener fins el 30 de novembre. El diari Segre publica en l’edició d’avui aquestes dades, que li ha proporcionat la conselleria de Treball, Assumptes Socials i Família.

Els hospitals i centres de salut lleidatans han notificat els casos d’agressions, que han afectat a 54 menors enfront dels 51 dels dotze mesos del 2018. Alguns nens i adolescents han sofert més d’un tipus de maltractament, fet que explica el centenar de casos detectats. Els professionals sanitaris han qualificat de greus uns 30 casos.

En els 26% dels casos, els infants i adolescents van patit agressions físiques, un 13%, abusos sexuals i un 34%, maltractament psicològic i emocional. Entre els casos més greus hi ha el d’un menor que estava sotmès a tractament farmacològic innecessari. La majoria de casos es produeixen en l’entorn familiar.

L’any vinent, es posarà en marxa un grup d’experts en violència sexual i maltractament greu a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova. Aquesta mesura forma part del protocol de prevenció dels maltractaments d’infants i adolescents, que es va presentar el 3 de desembre a Lleida.

crossmenu