Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Esté al día de las últimas noticias

Noticias

El Departament de Salut estudia fer una prova d’empatia per als futurs metges

05/11/2019
Categoria:

El Departament de Salut estudia fer un examen de competències personals i emocionals als joves que volen estudiar Medicina com a complement a la selectivitat, segons publica avui el diari Ara. La proposta és similar a la que va implantar Educació fa quatre anys per accedir a la carrera de Ciències de l’Educació.

El diari recull unes declaracions del director general de Professionals de la Salut, Marc Ramentol, que considera molt útil valorar les competències comunicatives, emocionals i resolutives per seleccionar els futurs metges. L’examen també pot donar resultats positius per desplegar un model assistencial més pròxim als pacients i més humà, va dir Ramentol.

Durant un any, el Departament de Salut, l’Institut Català de la Salut i altres entitats del sector han gestat 200 propostes de reforma de la Sanitat. El Fòrum de Diàleg Professional va presentar ahir les propostes, entre les qual hi ha una redefinició de la funció dels professionals de la Salut (metges i infermeres) i la visibilització de professions com nutricionista i fisioterapeutes, entre d’altres.

crossmenu